Vattenband, effektivt och skonsamt

Med vattenbandet arbetar hästen sig själv frisk, stark och vältränad, med minimal belastning. Eftersom hästen arbetar 100% korrekt blir även belastningen på de svaga lederna mindre. Träningen är kontrollerad och hästen behöver inte arbeta på bandet en längre tid för att bygga upp en större muskelmassa. Framför allt ökas hästens ryggmuskulatur markant, undertramp och balans förbättras väsentligt. Även hästens kondition och prestation ökas. Om hästen har avlastat vissa delar av muskulaturen, verkar träningen så att hela hästens muskulatur används. Samtidigt ökar hästens uthållighet och hjärtfunkton. Det är vetenskapligt bevisat att vattenbandet reducerar rehabiliteringstiden med ända upp till 60%.Vattenbandet tränar exakt samma muskler och senor som tränas på fast underlag.

 

Skadad häst

Hästar med skador har oftast sekundära åkommor/skador som sällan åtgärdas alternativt behandlas då det är lätt att inrikta sig på den primära skadan, många gånger ”glöms” den sekundära skadan helt enkelt bort. Vi ser dagligen mycket tillförlitliga reslutat för att återuppbygga helheten i hästen.
Eftersom vattendjupet är justerbart, kan man reducera hästens vikt upp till 60%. Därför kan hästar med större skador fortsätta sin träning, då skadan inte belastas av hästens vikt. Hästen kan på så sätt bibehålla sina muskler och sin styrka varpå konvalescent tiden reduceras avsevärt.
Med vattenband är det även möjligt för häst med skador att börja sin träning mycket tidigare, i stället för att stå i box.
Även hästar med mindre skador har vattenbandet framgångsrikt visat sig vara den mest effektiva träningsmetoden.

 

Frisk häst

Även friska hästar har stor nytta av träning med vattenband. Hästens ryggmuskulatur, rumpa och bakben arbetar mer och bättre pga vattenmotståndet. Eftersom vattenmängden är justerbar ställs den in individuellt efter varje hästs grundförutsättningar och görs genom hela hästens träningsperiod. Även tempot på bandet justeras och ställs in efter varje häst. Eftersom bandet ger hästen möjlighet att träna sig liksidig, blir hästen rakriktat och stärkt i kroppen för att klara sina uppgifter i träning/tävling.

Copyright © EquiRehab 2021 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB | Design by Happify